Kwalificatie voor Karl Timmerman in EMX2T Finale in Loket

 In EMX2T

Karl Timmerman van het Hofstede MX team heeft het afgelopen weekend deel genomen aan de finale van het EMX2T Kampioenschap in Loket. Timmerman kwam zonder problemen door de kwalificatie maar had het moeilijker in de manches.

Karl begon goed aan de training. Er was twintig minuten om de baan te verkennen, gevolgd door een tijdtraining van 25 minuten. Karl wist gelijk in zijn eerste snelle ronde een goede tijd neer te zetten. Deze tijd was goed voor een dertiende tijd in zijn groep waarmee hij zich zonder problemen kwalificeerde voor de wedstrijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Karl slecht weg. Daarna ging het rijden ook net wat te stijf waardoor hij niet verder kwam dan een vierendertigste plaats.

In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend en hierdoor was de baan echt slecht geworden. Karl kwam net buiten de top twintig uit de start van de tweede manche. Helaas kon hij dit niet vasthouden omdat Karl het moeilijk had met de omstandigheden. Ook moest hij tijdens de manche nog een keer naar de pits voor een nieuwe bril en hierdoor kwam hij niet verder dan een 32ste plaats.

Karl heeft een mooi weekend gehad in Loket maar is niet tevreden over zijn resultaten.

Fotocredits – Niek Fotografie

Recent Posts
0