Hofstede MX team begint aan het seizoen tijdens de Dutch Masters of Motocross in Arnhem

 In DMoM

Het seizoen is begonnen voor het Hofstede MX team. Afgelopen zondag stonden ze aan de start bij de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Arnhem.

Roan Tolsma liep het weekend voor de wedstrijd een polsblessure op. Roan had in de week voor de wedstrijd rust gehouden in de hoop dat hij voldoende zou herstellen om toch te kunnen rijden. In de tijdtraining zette hij twee keer aan maar de pols was nog te pijnlijk waardoor hij en het team hebben besloten om het de rest van de dag voor gezien te houden en zich te sparen voor de eerste ONK wedstrijd in Lierop, waar hij hoopt te kunnen rijden.

Jesper Gils reed in Arnhem zijn allereerste Dutch Masters wedstrijd uit zijn carriere en was dan ook redelijk gespannen. Jesper probeerde in de vrije training het circuit te verkennen en meer ontspannen te worden maar helaas lukte dit niet. In de tijdtraining begon hij op een vijfendertigste tijd maar viel later in de sessie terug naar een eenenveertigste tijd. Ondanks verwoede pogingen om zijn tijd te verbeteren, lukte dit niet waardoor hij zich als eerste reserve kwalificeerde voor de wedstrijd.

Omdat Roan zich af had gemeld vanwege de pijn aan zijn pols, mocht Jesper in beide manches rijden. In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar na twee valpartijen kwam hij niet verder dan een 32ste plaats. In de tweede manche kwam hij op een vijfentwintigste plaats uit de eerste ronde en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een 22ste plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een vierentwintigste plaats in het dagklassement.

β€˜β€™Na de teleurstelling van de tijdtraining kon ik mijn dag toch nog met een goed gevoel afsluiten. Het mooie aan dit is dat de langere manches en de wat zwaardere banen mij wel liggen. Alleen de kwalificatie moet ik verbeteren,’’ vertelt Jesper.

Karl Timmerman had in de training een goed ritme in handen en wist in de tijdtraining gelijk in de eerste ronde een goede tijd op de klok te zetten. Hij kwalificeerde zich als 33ste en was er klaar voor om in de manches het beste van zichzelf te laten zien.

In de eerste manche kwam Karl niet goed uit de start maar de eerste ronden verliepen goed en zo kwam hij rond de dertigste plaats te rijden. Helaas kon hij het tempo niet vasthouden en zakte terug naar een vierendertigste plaats. Omdat de wedstrijd na 20 minuten vanwege een rode vlagsituatie werd afgevlagd, werd Karl op een vierendertigste plaats geklasseerd.

In de tweede manche was zijn start iets beter en slaagde hij erin om het hoge tempo goed te volgen in de beginfase. Na vijftien minuten wedstrijd werd het iets minder en moest hij plaatsen prijsgeven. Na een zware manche wist hij op een negenentwintigste plaats over de finish te komen.

Het Hofstede MX team zal aankomend weekend van start gaan in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Lierop.

Recent Posts
0