Roan Tolsma in de top tien in Dutch Masters Oldebroek, Gils in de punten

 In DMoM

Het Hofstede MX team kwam op tweede Paasdag aan de start in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek. Roan Tolsma wist hier in de top tien te finishen in de 125cc klasse en Jesper Gils pakte punten!

Roan zette in de tijdtraining twee keer goed aan en kwam uit op een dertiende plaats. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start maar in de eerste bocht maakte hij veel goed en kwam op een zestiende plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme zette hij zijn opmars vanaf daar verder en wist op een twaalfde plaats over de finish te komen.

Tussen de eerste en tweede manche heeft Roan nog een aantal proefstarts gemaakt en daarna voelde het al beter aan. De start van de tweede manche was dan ook al beter en op een tiende plaats sprong hij over de grote tafelberg. In deze manche was hij een groot deel van de wedstrijd in gevecht met de negende man en na het midden van de wedstrijd wist hij deze positie over te nemen. De negende plaats wist hij vast te houden tot aan de finish en werd hiermee tiende in het dagklassement.

Jesper Gils zette gelijk in de tijdtraining aan om een snelle tijd neer te zetten. Na deze ronde stond hij op een 32ste tijd. Hij zette nog een paar keer aan om zijn tijd te verbeteren maar dit lukte niet. Wel was Jesper gekwalificeerd voor de wedstrijd en begon zich voor te bereiden op de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Jesper niet goed weg en kon pas op een zevenendertigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Op een vierendertigste plaats kwam hij uit de eerste ronde maar het rijden ging moeizaam en ook het inhalen ging niet makkelijk. Hierdoor strandde Jesper op een zevenentwintigste plaats.

In de tweede manche kwam hij niet lekker weg bij de start en ook de eerste bocht liep niet zoals hij dat wilde. Gelukkig liep het in de eerste ronde beter en kwam hij op een negenentwintigste plaats voorbij start/finish. Omdat hij in deze manche een beter ritme in handen had, ging het inhalen beter en wist hij terug te komen naar een achttiende plaats.

Op 1 mei gaat de Dutch Masters of Motocross verder in Harfsen.

Recent Posts
0