Roan Tolsma komt dicht bij kwalificatie EMX125 in Zwitserland

 In EMX125

Roan Tolsma van het Hofstede MX team ging voor kwalificatie tijdens de EMX125 wedstrijd in het Zwitserse Frauenfeld. In de vrije training reed hij lekker en wist hij een negentiende tijd in zijn groep neer te zetten. Met goede moed begon hij aan de tijdtraining. Hij ging als eerste het circuit op en probeerde om een goede tijd neer te zetten. Tijdens de ronde ging het mis want er raakte een steen bekneld te zitten tussen zijn rem en hierdoor kwam Roan ten val. Hij vervolgde zijn weg met de andere motor en in de drukte op de baan slaagde hij er toch nog in om een redelijke tijd neer te zetten. Uiteindelijk was het net niet voldoende om zich te kunnen kwalificeren voor de wedstrijd en kwam slechts 0.4 sec tekort.

Na een jaar van afwezigheid vanwege een zware knieblessure, is Karl Timmerman van het Hofstede MX team terug in de top vijftien in het Open Nederlands Kampioenschap 250. Afgelopen zondag wist Timmerman tijdens de tweede wedstrijd van het kampioenschap in Delfzijl een manche vijftiende te worden.

Karl zette tijdens de tijdtraining verschillende keren aan en kwam uit op een achttiende tijd. Jesper Gils ging in de tijdtraining een aantal keren op pad om een snelle tijd neer te zetten maar kwam niet verder dan een zevenendertigste tijd, waar hij zeker niet tevreden mee was.

In de eerste manche kwam Karl niet goed weg bij de start en dook pas rond de achtentwintigste plaats de eerste bocht in. Hij probeerde om een constant tempo in te zetten en kwam gedurende de wedstrijd terug naar een negentiende plaats. Jesper moest in de eerste manche vanaf de tweede startrij starten maar ondanks dit was zijn start goed en kon hij rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij had de hele wedstrijd een goed tempo in handen, moest wel een paar plaatsen prijsgeven en finishte als zesentwintigste.

Na zijn slechte start in de eerste manche, slaagde Karl er in de tweede manche in om een veel betere start te pakken. Op een zevende plaats kwam hij door de eerste bocht. Ondanks dat hij in de eerste ronde wat plaatsen verloor, wist hij de tiende plaats lang vast te houden. Helaas kon hij het nog geen volledige manche volhouden en werd als vijftiende afgevlagd. In het dagklassement eindigde Karl op een zeventiende plaats. Ook in de tweede manche pakte Jesper een goede start en kwam opnieuw rond de twintigste plaats uit de eerste bocht. Een aantal ronden wist hij stand te houden op deze positie maar werd in de slotfase toch nog door een rijder gepasseerd en finishte als eenentwintigste. Met deze resultaten werd Jesper 23ste in het dagklassement.

Aankomend weekend gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in St. Isidorushoeve.

Fotocredits – Niek Kamper

Recent Posts
0