Roan Tolsma komt dicht bij kwalificatie EMX125 in Frankrijk

 In EMX125

Roan Tolsma van het Hofstede MX team kwam tijdens de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Franse Villars sous Ecot net 0.1 sec tekort om zich te kwalificeren voor de wedstrijd.

Ter voorbereiding op de wedstrijd heeft Roan op donderdag nog even op een circuit in de buurt getraind om weer even aan de harde ondergrond te wennen. Op zaterdag heeft hij de vrije training benut om het moeilijke circuit in zich op te nemen. Hij zette een achttiende tijd neer in zijn groep en keerde tevreden terug naar het paddock.

In de tijdtraining lag het circuit er heel lastig bij en vooral de afdalingen waren zeer verraderlijk. Roan had het moeilijk om een perfecte rondetijd op de klok te zetten. Wel heeft hij lekker gereden maar met een 23ste tijd kwam hij net 0.1 sec tekort om zich voor de wedstrijd te kwalificeren.

Aanstaande maandag staat Roan weer met frisse moed aan de start bij de finale van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek.

Fotocredits – Niek Kamper

Recent Posts
0