Roan Tolsma boekt progressie in ADAC 125 Cup in Gaildorf

 In ADAC 125 Cup

Roan Tolsma van het Hofstede MX team heeft in de ADAC 125 wedstrijd in het Duitse Gaildorf flink progressie geboekt. Ondanks dit zat het toch wat tegen voor Tolsma want in beide manches zorgden valpartijen ervoor dat hij niet het resultaat behaalde waar hij wel de snelheid voor had.

In de tijdtraining op zaterdag kon Roan het juiste ritme nog niet vinden op de baan. Toch wist hij iedere keer dat hij aanzette een seconde van zijn snelste tijd af te rijden. Uiteindelijk sloot hij de sessie af als 23ste en kwalificeerde zich hiermee ruimschoots voor de wedstrijd.

De eerste manche begon met een tegenslag want nadat hij een slechte start had genomen, kwam hij in de beginfase ten val waarbij er twee motoren bovenop hem lagen. Met een halve ronde achterstand begon hij aan de wedstrijd en wist nog vanaf een veertigste plaats terug te komen naar een 23ste positie.

In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend. Hierdoor was de baan zeiknat voor de warm up. Roan had het goede gevoel gelijk te pakken en wist een negende tijd neer te zetten. Met vertrouwen begon hij aan de voorbereiding op de tweede manche. Hij wist een goede start te pakken en kwam op een negentiende plaats uit de eerste ronde. Vervolgens werkte hij zich op naar een vijftiende plaats maar niet veel later belandde hij in een hek naast de baan omdat hij uit moest wijken voor een andere rijder. Hierbij schoot zijn wiel onder het gaas en koste het hem zes minuten voordat hij zijn weg weer kon vervolgen. In het resterende deel van de wedstrijd reed Roan sterk en wist nog vanaf een vijfendertigste plaats terug te komen naar een 22ste positie.

Roan blikt niet tevreden terug op het weekend omdat er veel meer in had gezeten dan dit! Wel heeft hij tijdens deze wedstrijd veel ervaring opgedaan!

Daguitslag ADAC 125 Cup Gaildorf:
1 Mads Fredsoe 45 Pnt
2 Max Werner 43 Pnt
3 Julius Mikula 42 Pnt
4 Viteszlav Marek 35 Pnt
5 Markuss Ozolins 32 Pnt
28 Roan Tolsma 0 Pnt

Fotocredits – Niek Fotografie

Recent Posts
0