Roan Tolsma scoort in beide manches punten in ADAC 125 Cup in Holzgerlingen

 In ADAC 125 Cup, ONK250

Roan Tolsma van het Hofstede MX team heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van de ADAC Youngster 125 Cup in Holzgerlingen veel ervaring opgedaan. Tolsma kwalificeerde zich goed en wist vervolgens met een twaalfde en veertiende plaats in beide manches punten te pakken.

Roan benutte de vrije training om het mooie maar lastige circuit in zich op te nemen. Dit lukte goed want toen de tijdtraining in ging, zette hij gelijk in de eerste ronde aan en zette een veertiende tijd op de klok. Later in de sessie zette hij nog twee keer aan maar kwam in beide ronden ten val waardoor hij zijn tijd niet meer verbeterde.

Bij de start van de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start maar door in de eerste bocht goed door te drukken, kon hij rond de veertiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een twaalfde plaats en wist hier uiteindelijk ook op te finishen.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden. De baan was los getrokken en goed nat gemaakt waardoor er sporen ontstonden. Zijn start was minder goed dan in de eerste manche en kwam op een negentiende plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde wist hij zich al op te werken naar een vijftiende plaats. In de rest van de manche wist hij met een goed ritme door te stoten naar een dertiende plaats en ging in de aanval op de twaalfde man. Na een mooie strijd kon hij deze positie helaas niet voor zich op eisen. Helaas kwam hij ook nog even een keer ten val in de laatste ronde waardoor hij op een veertiende plaats werd afgevlagd.

Jesper Gils en Karl Timmerman kwamen aan de start in een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Meijel. Voor beide rijders was dit een volledig nieuw circuit. Karl wist op het zware zandcircuit een zeventiende tijd neer te zetten. Jesper had een goed gevoel op de baan en had een goed ritme in handen in de vrije training. In de tijdtraining wist hij in de beginfase gelijk een 23ste tijd neer te zetten. Daarna probeerde hij zijn tijd nog te verbeteren maar kwam er enkel een aantal keren dicht bij maar bleef op zijn tijd staan.

Karl kwam in de eerste manche slecht uit de start en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase ging het niet lekker maar naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en wist hij als elfde over de finish te komen. Jesper kwam goed weg bij de start maar omdat hij in de eerste bocht niet goed uit kwam, verloor hij een paar plaatsen. Nadat hij tijdens de eerste ronde een valpartij kon ontwijken, kwam hij op een eenentwintigste plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een zestiende plaats en wist na een sterke slotfase als veertiende over de finish te komen.

Ook in de tweede manche kwam Karl niet goed uit de start maar wel was zijn begin nu beter. Hij wist zich al snel op te werken naar een twaalfde plaats maar uiteindelijk kon hij dit niet volhouden en finishte als dertiende. Jesper kreeg in de sighting lap een probleem met zijn motor. Hij hield in bij de landingen en was niet vlot op het gas. Toch besloot hij om van start te gaan. Op een 23ste plaats kwam hij uit de start maar daarna ging het rijden niet lekker. Dit kwam mede omdat zijn motor nog wat in hield waardoor hij geen vertrouwen had. Hij zette door tot aan de finish en wist als twintigste afgevlagd te worden.

In het dagklassement eindigde Karl op een tiende plaats en Jesper legde beslag op een zeventiende plaats. Aankomende zondag staat de volgende ONK wedstrijd op het programma in Lelystad.

Recent Posts
0