Karl Timmerman in de top 20 in Dutch Masters Markelo

 In DMoM

Karl Timmerman van het Hofstede MX team is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo in beide manches in de top twintig geƫindigd. Jesper Gils reed een goede tijdtraining en wist vierendertigste en negenentwintigste te worden in de manches.

Het had op de dagen voorafgaande aan het evenement enorm veel geregend in Markelo en daardoor was de baan nat en modderig in de training. Karl had het moeilijk om zijn draai te vinden en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een 22ste tijd. Jesper wist in de beginfase een 37ste tijd neer te zetten maar wist zijn tijd later in de sessie nog eens te verbeteren en kwam uit op een 33ste tijd.

In de eerste manche wist Karl een redelijke start te pakken. In de eerste paar ronden was het wat zoeken naar het juiste ritme maar toen hij deze gevonden had, wist hij zich op te werken naar een achttiende plaats. Door een paar kleine foutjes in de slotfase moest hij nog twee plaatsen afstaan en finishte als twintigste. Jesper stuitte in de eerste bocht op een gevallen rijder. Hierdoor moest hij van achter uit het veld naar voren zien te komen. Het rijden ging moeizaam en niet lekker. Ook schoot zijn nekbrace nog los waardoor hij even de pits in moest om deze dicht te doen. Daarna begon het rijden beter te gaan en wist hij er nog een vierendertigste plaats uit te halen.

In de tweede manche liep het in de beginfase beter voor Karl waardoor hij ook in deze manche als twintigste over de finish wist te komen. Ook Jesper pakte een betere start en kwam goed door de eerste ronde. Helaas viel er kort daarna iemand vlak voor hem in een diep spoor waardoor hij geen kant meer op kon. Vele plaatsen gingen hierbij verloren. Nadat Jesper nog een aantal ronden wat foutjes maakte, begon het steeds beter te gaan en kwam hij vanaf een vijfendertigste plaats terug naar een negenentwintigste positie.

In het dagklassement eindigde Karl op een eenentwintigste plaats en Jesper werd negenentwintigste. Aankomende zaterdag staat er een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Marum.

Fotocredits – Niek Fotografie

Recent Posts
0