Roan Tolsma vijfde in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross 125

 In DMoM

Roan Tolsma van het Hofstede MX team is in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross 125 op een vijfde plaats geeindigd. Tolsma kende in de eerste manche in Oldebroek tegenslag doordat hij even de pits in moest maar daarna kwam hij sterk terug en werd nog elfde. In de tweede manche wist hij er een zevende plaats uit te halen waarmee hij achtste werd in het dagklassement.

In de tijdtraining slaagde Roan er niet in om een goede vrije ronde neer te zetten waardoor hij na verwoede pogingen niet verder kwam dan een dertiende tijd. Vol goede moed begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Hij pakte een goede start en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon hij hier niet lang van genieten want in de tweede ronde kwam hij ten val. Hierbij reed een andere rijder ook nog tegen zijn voorwiel aan waardoor deze er scheef in stond. Roan reed snel naar de pits om dit te laten verhelpen. Hierdoor viel hij terug tot in de achterhoede waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Dit verliep goed en hij wist nog terug te komen naar een elfde plaats.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw pakte hij een goede start en kwam ditmaal als zesde uit de eerste bocht. Gedurende de wedstrijd verloor hij een positie en finishte uiteindelijk als zevende waarvan hij de tweede Nederlander was. Met een 11-7 in de manches eindigde Roan op een achtste plaats in het dagklassement. In de eindstand van de Dutch Masters of Motocross is hij op een vijfde plaats geeindigd.

In de tijdtraining van de 250 klasse was het erg druk in de baan. Jesper Gils en Karl Timmerman probeerden om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Karl kwalificeerde zich als achtendertigste voor de wedstrijd maar helaas lukte Jesper dit niet met een vijfenveertigste tijd. In de eerste manche kwam Karl niet goed weg bij de start en omdat hij tijdens de eerste ronde in aanraking kwam met een andere rijder en viel, liep hij een grote achterstand op. Na de valpartij ging het rijden niet lekker meer waardoor er niet meer in zat dan een 32ste plaats.

In de tweede manche was zijn start iets beter en ook het rijden ging nu beter. Omdat hij in het midden van de wedstrijd lint in zijn achterwiel kreeg, had hij een aantal ronden geen achterrem meer. Karl probeerde zo goed mogelijk door te rijden en werd als vijfentwintigste afgevlagd.

De volgende wedstrijd van het Hofstede MX team is het Open Nederlands Kampioenschap in Lochem op 11 juni.

Fotocredits – Niek Kamper

Recent Posts
0