Rene Boer vierde in ONK 500 in Lierop

 In Geen categorie

Rene Boer van het Hofstede MX Team is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Lierop op een vierde plaats geeindigd.

Rene had in de training gelijk een goed ritme te pakken maar slaagde er pas in de laatste ronde in om een goede tijd neer te zetten waarmee hij de sessie afsloot als zesde. In de eerste manche pakte hij kopstart maar door een fout in de derde bocht verloor hij de koppositie. Omdat hij in de eerste tien minuten een aantal fouten maakte, zakte hij terug naar een vierde plaats. In de rest van de manche ging het beter en wist hij het gat tot aan de derde man te dichten maar helaas kon hij hem niet passeren waardoor hij als vierde werd afgevlagd. In de tweede manche pakte hij een minder goede start maar door een goede eerste ronde zat hij gelijk op een vijfde plaats. Na een aantal ronden verloor hij het ritme en had hij het moeilijk om de manche op een goed tempo uit te rijden. Toch wist hij zesde te worden en dit leverde hem in het dagklassement een vierde plaats op.

Karl Timmerman zette in de tijdtraining van de 250 klasse een negentiende tijd op de klok. Hij pakte in de eerste manche een goede start en kon op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging in de beginfase lekker maar helaas kon hij dit niet vast blijven houden en zakte terug naar een negentiende plaats. In de tweede manche moest hij helaas vroegtijdig de wedstrijd verlaten omdat hij last heeft van een zere rug die hij twee weken geleden bij een clubwedstrijd in Staphorst heeft geblesseerd. Karl hoopt er over twee weken bij de volgende wedstrijd in Westerbork weer terug bij te zijn.

Dylan Schra reed in Lierop weer zijn eerste ONK 250 wedstrijd na de blessure die hij op heeft gelopen in Gemert. In de training ging het nog niet van harte waardoor hij niet verder kwam dan een vierendertigste tijd. Op het zware circuit wist hij in de eerste manche terug te komen van een eenendertigste positie naar een zevenentwintigste plaats. In de tweede manche kwam hij van buiten de top vijfentwintigste terug naar een 23ste plaats. In de tweede manche ging het rijden beter en constanter en dit geeft hem een goed gevoel voor de volgende ONK in Westerbork.

Door een enkelbreuk van Roan Tolsma kon hij tien weken niet met de motor trainen. Hij is nu weer zo’n vier weken aan het rijden en besloot om afgelopen zondag van start te gaan in het ONK 85cc in Lierop. In de tijdtraining zette hij op het vlakke circuit van de 40 deelnemers een vijfentwintigste tijd op de klok. In de eerste manche kwam hij na niet zo’n goede start op een eenentwintigste plaats uit de eerste ronde en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een mooie vijftiende plaats. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een zestiende plaats uit de eerste ronde. Op het loodzware circuit kon hij het nog niet volhouden en zakte terug naar een eenentwintigste plaats. Wel eindigde hij in het dagklassement op een zestiende plaats en kan hier tevreden mee zijn.

Jesper Gils kwam aan de start in de CUP 125 wedstrijd in Halle. Hij begon met een veertiende tijd in de tijdtraining tevreden aan de dag. Vervolgens reed hij een zeer constante eerste manche en kwam in het midden van de wedstrijd aan op een dertiende plaats. Dit kon hij niet volhouden maar sloot de wedstrijd af op een nette vijftiende plaats. In de tweede manche ging het nog beter en was hij in de slotfase nog in strijd om de twaalfde plaats maar kwam toen in de laatste ronde hard ten val. Met een afgebroken stuur reed hij naar de finish maar kon daardoor een goed resultaat vergeten. Ondanks dit was het rijden van Jesper goed en kijkt hij uit naar de volgende wedstrijd in Hellendoorn, die aankomend weekend op het programma staat.

Recent Posts
0