Hofstede MX team met Roan Tolsma in de top tien in ONK 85cc in Halle

 In ONK Jeugd

Het Hofstede MX Team was met Roan Tolsma in de top tien te vinden tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Halle. Tolsma werd negende en achtste in de manches en dit leverde hem in het dagklassement een zevende plaats op. Jesper Gils kwam in beide manches ten val in de beginfase en moest hierdoor genoegen nemen met een 21ste en 23ste plaats!

Roan had in de tijdtraining wat tijd nodig om een snelle ronde op de klok te zetten. In de laatste ronde lukte dit en wist hij de sessie af te sluiten op een achtste tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde. In de tweede manche verloor hij door een valpartij vele plaatsen en moest vanaf een veertiende plaats terug naar voren zien te komen. Vechtend voor alles wat hij waard was, wist hij er nog een negende plaats uit te halen.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start en wederom kwam hij op een achtste plaats uit de eerste ronde. Omdat hij in de beginfase niet lekker in zijn ritme kon komen, zakte hij terug naar een twaalfde plaats maar drie ronden voor het einde herpakte hij zichzelf en vocht zich terug naar een achtste plaats. Met een 9-8 in de manches eindigde Roan op een zevende plaats in het dagklassement.

Jesper Gils reed in Halle in de 125cc klasse. Hij begon goed aan de eerste ronde van de tijdtraining maar kwam in de slotfase van de ronde ten val en moest daardoor weer opnieuw aan gaan zetten. Hij zette verschillende snelle tijden op de klok en sloot de sessie af als 23ste.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Jesper niet goed weg maar door een goede eerste bocht te rijden, kon hij in de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Hier kon hij niet lang van genieten want door een valpartij in de eerste ronde verloor hij veel tijd en werd ver teruggeslagen. Vanaf een dertigste plaats kwam hij met goede rondetijden terug naar voren en finishte op een eenentwintigste plaats.

In de tweede manche was zijn start minder goed en kwam hij opnieuw in de beginfase ten val. Ditmaal verliep zijn opmars naar voren moeizamer en moest hij genoegen nemen met een 23ste plaats. Met 21-23 in de manches eindigde Jesper op een 22ste plaats in het dagklassement.

Aanstaande zaterdag komt het Hofstede MX team aan de start in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Oss.

Daguitslag ONK 85cc Halle:
1 Bradley Mesters 100 Pnt
2 Mirco ten Kate 90 Pnt
3 Lotte van Drunen 82 Pnt
4 Gyan Doensen 74 Pnt
5 Damien Knuiman 70 Pnt
7 Roan Tolsma 65 Pnt

Daguitslag ONK 125cc Halle:
1 Sem de Lange 95 Pnt
2 Ryan de Beer 85 Pnt
3 Baptiste Beernaert 79 Pnt
4 Bryan Nelis 79 Pnt
5 Danny van den Bosse 77 Pnt
22 Jesper Gils 38 Pnt

Recent Posts
0