Jesper Gils rijdt positieve ONK 125 wedstrijd in Oss

 In ONK Jeugd, ONK250

Jesper Gils van het Hofstede MX team heeft in de derde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Oss een positieve wedstrijd neergezet. Gils kende een moeilijke tijdtraining maar reed daarna boven verwachting in de manches en wist beslag te leggen op een 23ste plaats in het dagklassement.

Voor Jesper was het de eerste keer dat hij op het circuit van Oss reed. In de training nam hij zijn tijd om het circuit te verkennen en wist zijn tijd gedurende de sessie verschillende keren te verbeteren. Wel bleef hij steken op een dertigste tijd maar keek reikhalzend uit naar de eerste manche om te proberen hoger te eindigen.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Jesper goed weg en na een aantal goede bochten, kwam hij de top twintig binnen. Omdat deze rijders een hoger tempo rijden dan Jesper werd hij in hun snelheid meegezogen en dat ging goed. Gedurende de wedstrijd moest hij wel een paar plaatsen prijsgeven maar eindigde op een nette vierentwintigste plaats. Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en wederom kon hij even met de rijders voor hem meerijden. ‘’Het circuit was nu zwaarder maar dat was niet in mijn nadeel. Het rijden ging lekker maar helaas had ik geen aansluiting met de rijders voor mij waardoor ik 22ste werd,’’ vertelt Jesper.

In het dagklassement eindigde hij op een 23ste plaats en dit had hij na de training niet verwacht!

Karl Timmerman kwam aan de start in de 250 klasse en wist in de tijdtraining een 22ste tijd neer te zetten. In de eerste manche verliep de start niet super waardoor hij rond de vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd moest beginnen. ‘’Al snel kon ik wat plaatsen winst boeken en reed een aantal ronden op een twintigste plaats. Echter door een valpartij verloor ik veel tijd waardoor ik als vijfentwintigste eindigde,’’ vertelt Karl.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er beter bij en kwam op een achttiende plaats uit de eerste bocht. In het begin ging het rijden lekker totdat hij in de derde ronde ten val kwam en vervolgens niet meer in zijn ritme kon komen. Na nog een valpartij kwam hij uiteindelijk teleurgesteld op een zevenentwintigste plaats over de finish.

Op 11 oktober wordt de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap verreden in Westerbork.

Recent Posts
0