Roan Tolsma zesde in eindstand ONK 85cc grote wielen

 In ONK Jeugd

Roan Tolsma van het Hofstede MX team is in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen op een zesde plaats geeindigd. De laatste twee weekenden werd het kampioenschap afgesloten met wedstrijden in Oldebroek en Varsseveld.

In Oldebroek had Roan het in de training moeilijk op het snelle, harde circuit en kwam daardoor niet verder dan een vijftiende tijd. Roan was hier niet tevreden mee en was vastbesloten om het in de manches beter te doen. Samen met Klaas Hofstede bestudeerde hij het circuit en dit pakte goed uit.

Bij de start van de eerste manche kwam Roan goed weg en kwam op een vijfde plaats over de lange tafel gesprongen. Op een zevende plaats kwam hij uit de eerste ronde en moest hard vechten om deze te behouden. Ondanks zijn vechtlust kwamen er toch een paar rijders langs waardoor hij als tiende over de finish kwam.

In de tweede manche zat hij er minder goed bij met de start en kwam ditmaal pas op een achttiende plaats uit de eerste bocht. Gelijk wist hij een paar plaatsen winst te boeken en kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. In de tweede manche had hij een aantal mooie gevechten en wist zijn opmars gedurende de wedstrijd verder te zetten en kwam op een elfde plaats over de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement.

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Varsseveld. Roan zette hier in de tijdtraining een negende tijd op de klok. Roan zelf had het iets beter verwacht maar hij had wat moeite met de sporen in het circuit. Nadat hij met Klaas de baan had bekeken, begon hij met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

Hij pakte een goede start maar helaas viel er een rijder vlak voor Roan waardoor hij het gas dicht moest doen. Pas op een vijfentwintigste plaats verdween hij het bos in en moest aan een inhaalrace beginnen. Op een zestiende plaats kwam hij voorbij start/finish en kwam na een aantal mooie gevechten uit op een tiende plaats. Roan was hier niet tevreden mee omdat hij wist dat er meer in had gezeten wanneer de start goed was geweest.

Na de eerste manche begon het hard te regenen en dit veranderde het circuit in een modderbaan. Toen het starthek viel, gleed hij weg en werd daardoor ingesloten. Wederom verdween hij rond de vijfentwintigste plaats het bos in maar hij kende een goede eerste ronde en kwam er op een achtste plaats weer uit. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd nog twee rijders te passeren en kwam op een zesde plaats over de finish.

Met een 10-6 in de manches eindigde Roan op een zevende plaats in het dagklassement. In de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap is hij op een zesde plaats geeindigd. Voor Roan was dit zijn laatste wedstrijd op de 85cc omdat hij nu de overstap gaat maken naar de 125cc. Aankomend weekend staat voor Jesper Gils en Karl Timmerman de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Westerbork.

Recent Posts
0