Jesper Gils sluit zijn eerste ONK seizoen af op een zestiende plaats

 In ONK Jeugd

Jesper Gils van het Hofstede MX team heeft zijn eerste seizoen in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc op een zestiende plaats afgesloten. Afgelopen zondag stond de laatste wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Westerbork en hier wist Gils zeventiende te worden.

Het had veel geregend in Westerbork en daardoor lag het circuit er tijdens de training lastig en zwaar bij. Jesper had het moeilijk en wist gelijk in zijn eerste ronde van de tijdtraining zijn beste tijd neer te zetten. Nadien slaagde hij er door valpartijen en het zwaarder wordende circuit niet meer in om zijn tijd nog te verbeteren waardoor hij de sessie afsloot als achttiende.

In de eerste manche kende Jesper een lastige start maar vond toch de aansluiting op een zeventiende plaats. ‘’Omdat ik steeds verkrampter begon te rijden, had ik het moeilijk en zwaar op het verraderlijke circuit. Ik kwam als zeventiende over de finish. De tweede manche werd vanwege de regenval afgelast en dit betekende dat dit het kampioenschap van dit jaar was. Het was mijn eerste ONK seizoen en ik ben op een zestiende plaats geeindigd. Ik ben hier tevreden mee. Deze winter ga ik hard trainen en hopelijk kunnen we dan in 2021 een volledig seizoen rijden,’’ vertelt Jesper.

Daguitslag ONK 125 Westerbork:
1 Scott Smulders
2 Cas Valk
3 Karlis Alberts Reisulis
4 Sem de Lange
5 Jarno Bos
17 Jesper Gils

Recent Posts
0