Gils en Tolsma behalen beste ONK 125 resultaat tot nu toe in Eersel

 In ONK Jeugd, ONK250

Jesper Gils en Roan Tolsma van het Hofstede MX team hebben in het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Eersel hun beste resultaat tot nu toe neer weten te zetten. Tolsma wist in de tweede manche sterk zesde te worden en Gils legde beslag op een dertiende plaats in het dagklassement.

Na zomerpauze was de wedstrijd in Eersel weer de eerste sinds lange tijd die meetelde voor het Open Nederlands Kampioenschap. Helaas begon de dag voor Roan Tolsma met een pittige valpartij in de eerste ronde van de vrije training. Gelukkig liep hij hierbij geen blessures op maar wel was hij voor de rest van de dag wat stijf. Ondanks de valpartij ging Roan er in de tijdtraining even goed voor zitten en wist een elfde tijd op de klok te zetten.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Roan goed weg maar over het starthek werd hij ingesloten en raakte achterop. Op een negentiende plaats kwam hij uit de eerste ronde. In de beginfase was het moeilijk om plaatsen winst te boeken maar na een aantal ronden kon hij iedere ronde wel een plaats winst boeken en kwam op een elfde plaats over de finish.

Voor de start van de tweede manche koos Roan voor een andere startpositie. Ditmaal kwam hij beter weg en kwam op een negende plaats uit de eerste bocht. Deze positie wist hij in de eerste ronde vast te houden en door goed door te vechten wist hij zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een sterke zesde plaats. Voor Roan is dit zijn beste resultaat in het ONK 125 tot nu toe.

Ook voor Jesper Gils begon de dag met een valpartij in de eerste ronde van de vrije training. Jesper kwam hierbij in aanraking met een andere rijder waardoor er een stuk van zijn achterrem af brak. Dit zorgde ervoor dat hij moeilijk kon remmen maar toch ging de tijdtraining nu al beter dan voorheen. Hij zette verschillende keren aan en sloot de sessie af op een 23ste tijd.

In de eerste manche pakte Jesper een goede start maar op het startveld werd hij ingesloten en kwam als achttiende uit de eerste ronde. Hij bleef constant rijden en liep in de slotfase in op een groepje dat voor hem reed. Na een sterk gereden wedstrijd wist hij op een vijftiende plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche pakte hij een goede start maar omdat hij in de eerste bocht iets te voorzichtig was, kwam hij op een negentiende plaats uit de eerste ronde. Al snel klom hij op naar een achttiende plaats en belandde in een gevecht met nog twee andere rijders. Een aantal keren wisselden ze van positie maar op de finishvlag had Jesper een mooie veertiende plaats in handen. Met deze resultaten sloot hij de dag af op een goede dertiende plaats en hier waren Jesper en het team zeer tevreden mee. Naast Roan wist ook Jesper in Eersel zijn beste ONK 125 resultaat tot nu toe te behalen.

Karl Timmerman kwam uit in de 250 klasse. In de tijdtraining ging het rijden nog niet makkelijk waardoor hij niet verder kwam dan een negentiende plaats. In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar helaas liep het in de eerste paar ronden niet lekker. Na een aantal ronden begon het beter te gaan en wist hij zich vanaf een twintigste plaats terug op te werken naar een zeventiende positie.

In de tweede manche kwam Karl niet goed uit de start en ook in de beginfase liep het niet lekker. Tegen het einde van de manche begon het beter te gaan en wist hij zich nog terug te knokken naar een negentiende plaats. Met een 17-19 in de manches eindigde Karl op een achttiende plaats in het dagklassement.

Aankomende zaterdag zal het Hofstede MX team aan de start komen in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Harfsen.

Recent Posts
0