Hofstede MX team maakt positieve start in het ONK in Arnhem

 In ONK250

Het Hofstede MX team is zondag in Arnhem aan het Open Nederlands Kampioenschap 2021 begonnen. Voor het team kwamen Roan Tolsma, Jesper Gils en Karl Timmerman hier aan de start en alle drie lieten ze zien dat ze klaar zijn voor een positief ONK seizoen!

Voor Roan Tolsma was de wedstrijd in Arnhem zijn allereerste ONK wedstrijd in de 125cc klasse. In de tijdtraining ging het lekker en wist hij op het snelle circuit een tiende tijd op de klok te zetten. Bij de start van de eerste manche kwam hij niet lekker weg en moest van rond de twintigste plaats terug naar voren zien te komen. Na zo’n vijftien minuten wedstrijd had hij zich al op weten te werken naar een veertiende plaats. Helaas ging het toen mis op een springbult waarbij Roan ten val kwam. Omdat de motor achter de bult lag, werd deze geraakt en brak zijn stuur af waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten!

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er goed bij en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Niet veel later nam hij de zesde plaats in handen maar helaas kwam hij toen ten val en werd teruggeslagen naar een veertiende positie. Hij herstelde zich goed en wist zich nog terug te knokken naar een elfde plaats.

Ook Jesper Gils kwam aan de start in de 125cc klasse. In de training was de baan nog vlak en snel waarop Jesper het vertrouwen nog wat miste en hij niet verder kwam dan een eenendertigste tijd. Ondanks dat hij in de eerste manche helemaal vanaf de binnenzijde moest starten, kwam hij super goed weg en dook in de voorste gelederen de eerste bocht in. Op een vijftiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en had een goed tempo in handen. Ondanks dat er een aantal rijders achter reden die harder gingen, bleef hij constant rijden en wist er een nette twintigste plaats uit te halen.

Bij de start van de tweede manche waren alle plaatsen aan de binnenzijde bezet waardoor hij helemaal vanaf de buitenzijde moest starten. Ook dit pakte goed uit waardoor hij er opnieuw goed bij zat. Op een veertiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en reed vervolgens een zeer constante wedstrijd. Dit leverde hem een goede achttiende plaats op, waar hij voor aanvang van de wedstrijd niet op had gerekend. In het dagklassement legde Jesper beslag op een zeventiende plaats.

Karl Timmerman kende in de 250 klasse geen makkelijke training. Hij kon niet lekker in zijn ritme komen en strandde daardoor op een 32ste tijd. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon net buiten de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Nu had hij wel een goed ritme te pakken en wist zich gedurende de wedstrijd terug te knokken naar een zeventiende plaats. In de tweede manche was zijn start een stuk minder goed en tot overmaat van ramp kwam hij tijdens de eerste ronde ook nog ten val. Na de valpartij ging het rijden moeizaam waardoor hij niet makkelijk naar voren kwam. Later in de manche maakte hij ook nog een foutje en kwam hierdoor niet verder dan een vierentwintigste plaats. Met deze resultaten eindigde Karl op een zestiende plaats in het dagklassement.

Het Hofstede MX team zal in de komende weken hard door blijven trainen om tijdens de volgende wedstrijden de stijgende lijn te pakken!

Recent Posts
0