Hofstede MX team met Roan Tolsma in de top tien in ONK in Reusel

 In ONK 125, ONK250

Het Hofstede MX team kwam afgelopen zondag aan de start bij het Open Nederlands Kampioenschap in Reusel. Roan Tolsma ging als eerste het circuit op in de training van de 125cc klasse en had gelijk het goede ritme te pakken. Tijdens de eerste ronde van de tijdtraining wist hij zijn snelste ronde neer te zetten. Later in de sessie heeft hij zijn tijd nog wel proberen te verbeteren maar dit lukte niet waardoor hij tevreden terug keerde naar het paddock met een vijfde tijd.

In de eerste manche pakte hij een goede start en verdween op een zesde plaats het bos in. Tijdens de eerste halve ronde wist hij door te stoten naar een vierde plaats en had vervolgens mooie gevechten om de derde plaats. Een aantal keren wisselde hij van positie maar kon het gevecht niet in zijn voordeel beslissen waardoor hij als vierde werd afgevlagd. Terugkijkend naar deze manche was dit zijn beste manche van het seizoen.

In de tweede manche kwam hij goed uit het hek bij de start maar omdat hij te hard de eerste bocht in schoot, gleed hij weg en kwam ten val. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een opmars naar voren en werkte zich binnen twee ronden op naar een zeventiende plaats. Helaas werd zijn opmars onderbroken door nog een valpartij waarbij hij terug zakte naar een 22ste plaats. Hij herstelde zich goed na deze tweede valpartij en kwam nog sterk terug naar voren om uiteindelijk als tiende afgevlagd te worden.

Omdat dit de laatste wedstrijd was van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc is Roan op een vijfde plaats geƫindigd in de eindstand. Hier zijn Roan en het team zeer tevreden over en volgend jaar zal hij opnieuw in deze klasse van start gaan.

Jesper Gils had het moeilijk in de training. Na zijn eerste snelle ronde kwam hij uit op een vijfentwintigste tijd. Hij zette nog een aantal keren aan maar kon zijn tijd niet verbeteren. Dit maakte hem des te gemotiveerder voor de eerste manche. Hij pakte best een goede start maar schoot in de eerste bocht te ver door. Op een 22ste plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen maar kreeg te laat aansluiting met zijn voorgangers. Tegen het einde van de manche begon hij goede rondetijden te rijden en wist hij de manche af te sluiten op een zeventiende plaats.

Ook in de tweede manche was zijn start redelijk maar ditmaal probeerde hij gelijk de aansluiting te behouden. Hij kwam goed naar voren en wist zelfs even op een elfde plaats te rijden om uiteindelijk op een goede twaalfde plaats over de finish te komen, wat zijn beste manche resultaat is in het ONK 125. In het dagklassement eindigde Jesper op een dertiende plaats in Reusel en is in de eindstand van het kampioenschap op een zestiende plaats geƫindigd. Jesper wil iedereen bedanken voor de ondersteuning van dit jaar en zal binnenkort zijn plannen voor seizoen 2022 bekend maken.

Karl Timmerman reed in de 250 klasse in Reusel. In de tijdtraining wist hij een aantal goede ronden te rijden maar de vijftiende tijd viel hem wat tegen. De eerste manche begon met een tegenslag want na een slechte start kwam hij in de eerste bocht ten val. Later in de eerste ronde viel hij nog twee keer maar daarna begon het beter te gaan. Hij vocht zich terug naar een negentiende plaats maar omdat hij in de laatste ronde nog een keer viel, eindigde hij uiteindelijk op een eenentwintigste plaats.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Hij pakte een hele goede start en kwam op een vijfde plaats uit de eerste bocht. Helaas was dit van korte duur want in de tweede bocht kwam hij ten val waardoor hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Het tempo zat er goed in en hij wist netjes naar voren te komen totdat hij hard ten val kwam en de manche niet uit kon rijden. Karl liep hierbij gelukkig geen echte blessures op en hoopt zich na een aantal dagen rust voor te kunnen gaan bereiden op de laatste ONK wedstrijd in Oldebroek.

Fotocredits – Luc Wright en Martin Hol

Recent Posts
0