Roan Tolsma verrast in ONK 125cc in Lierop

 In ONK 125, ONK250

Roan Tolsma van het Hofstede MX team heeft in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Lierop voor een verrassing weten te zorgen. Tolsma kampte onlangs met een polsblessure waardoor hij niet deel kon nemen aan de Dutch Masters of Motocross in Arnhem. Een week extra rust zorgde voor verbetering en hierdoor zorgde hij in de eerste manche in Lierop voor een verrassing door zesde te worden.

Roan had zijn pols in de week voorafgaande aan het evenement flink rust gegeven en deze voelde een stuk beter aan dan in Arnhem het geval was. Roan begon in de tijdtraining rustig en bouwde zijn snelheid gedurende de sessie verder uit. Hij zette uiteindelijk drie keer aan om een snelle tijd neer te zetten en kwam uit op een nette twaalfde tijd. De pols viel niet tegen tijdens het rijden waardoor Roan er goede hoop op had dat het in de wedstrijd goed zou gaan.

Toen het starthek in de eerste manche viel, zat hij er heel goed bij en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde moest hij twee plaatsen prijsgeven en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Het rijden ging lekker en Roan slaagde erin om de vierde plaats terug in handen te krijgen. Lang wist hij hierop stand te houden maar in de slotfase moest hij het tempo toch iets laten zakken waardoor hij uiteindelijk zesde werd.

In de tweede manche zat Roan er veel minder goed bij met de start en kwam op een twintigste plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde wist hij al vele plaatsen winst te boeken en kwam op een elfde plaats uit het bos gesprongen. Het rijden ging lekker op het zware circuit en dit zorgde ervoor dat hij op een goede negende plaats over de finish wist te komen.

Jesper Gils wist in de tijdtraining gelijk in de eerste ronde zijn beste tijd neer te zetten en kwam uit op een eenentwintigste tijd. In de eerste manche kwam hij na een matige start pas op een vijfentwintigste plaats uit de eerste ronde maar hij werkte een sterke wedstrijd af en wist op een zestiende plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche kwam hij niet goed uit de start en moest ditmaal vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Op het loodzware circuit ging dit voortreffelijk en dit zorgde ervoor dat hij op een mooie vijftiende plaats werd afgevlagd. In het dagklassement eindigde Jesper op een veertiende plaats.

Karl Timmerman kon in de tijdtraining van de 250 klasse niet lekker in zijn ritme komen en strandde daardoor op een negenentwintigste plaats. Na een slechte start in de eerste manche kende hij een redelijke eerste ronde maar kon daarna het tempo niet vasthouden en moest genoegen nemen met een dertigste plaats.

In de tweede manche was de start iets beter en ook het rijden ging nu makkelijker. In het midden van de wedstrijd had hij de vierentwintigste plaats in handen maar door een valpartij moest hij nog twee plaatsen prijsgeven en finishte op een zesentwintigste plaats.

Op 3 april gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Delfzijl.

Fotocredits – Niek Kamper

Recent Posts
0