Succes en tegenslag voor het Hofstede MX team in Dutch Masters 125 in Harfsen

 In DMoM

Het Hofstede MX team heeft in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen succes en tegenslag gekend. Roan Tolsma wist in de eerste manche netjes achtste te worden maar kwam in de tweede manche op een zevende plaats rijdend hard ten val en finishte daardoor in de achterhoede. Jesper Gils vocht in beide manches in de top twintig maar kwam door twee valpartijen in de eerste manche niet verder dan een eenentwintigste plaats maar revancheerde zich in de tweede manche door dertiende te worden!

Roan opende sterk in de tijdtraining en wist een goede zesde tijd neer te zetten. Jesper ging als één van de eerste de tijdtraining in en ook hij slaagde erin om een nette tijd neer te zetten. Hij sloot de sessie af als twintigste waardoor beide rijders van het Hofstede MX team zich met vertrouwen voor konden gaan bereiden op de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche viel was het Roan die een hele goede start wist te pakken en op een zesde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gedurende de wedstrijd had hij mooie gevechten en finishte uiteindelijk op een achtste plaats. Jesper kwam bij de start niet lekker weg en verdween in de achterhoede het bos in. Hij werkte zich op naar een achttiende plaats en kwam steeds dichter in de buurt van de rijder voor hem. Helaas kwam hij toen ten val en kort daarna viel hij nog eens waardoor hij teruggeslagen werd naar een achtentwintigste plaats. In het resterende deel van de wedstrijd gaf hij alles en wist nog terug te komen naar een eenentwintigste plaats.

In de tweede manche was het opnieuw Roan die een goede start wist te pakken en op een achtste plaats het bos in ging. Na twee ronden had hij de zevende plaats in handen maar helaas ging het in de vierde ronde mis. Op de knippen verloor hij de controle over de motor en kwam hard ten val. Hierbij verloor hij even zijn lucht en heeft daardoor een volle ronde aan de kant gestaan. Hij vervolgde nog wel zijn weg maar meer dan een plaats in de achterhoede zat er voor Roan niet meer in. Ook nu kwam Jesper niet lekker weg bij de start maar omdat hij de eerste twee bochten goed door wist te komen, kon hij rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde werkte hij zich op naar een zestiende plaats en ging het gevecht aan met de rijders voor hem. Hij klom op naar een vijftiende plaats en had vervolgens een flinke strijd om de veertiende plaats. Hij wist dit gevecht in zijn voordeel te beslissen en eindigde op een hele mooie veertiende plaats. Omdat er nog iemand tussenuit viel, werd hij als dertiende geklasseerd. Met deze resultaten eindigde Jesper op een zestiende plaats in het dagklassement.

Het Hofstede MX team zal zich nu gaan voorbereiden op het Open Nederlands Kampioenschap, welke op zondag 15 mei verder zal gaan in Emmercompascuum.

Recent Posts
0