Roan Tolsma pakt podiumplaats in ONK 125 in Emmercompascuum

 In ONK 125

Het Hofstede MX team heeft een goede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Emmercompascuum achter de rug. Roan Tolsma wist hier derde te worden en zijn eerste podiumplaats van het seizoen te pakken terwijl Jesper Gils netjes twaalfde werd in het dagklassement.

In de tijdtraining gingen beide rijders met vertrouwen het circuit op. Roan zette een achtste tijd op de klok en Jesper kwam uit op een twintigste tijd. Hier had hij zelf iets meer van verwacht maar dit zorgde voor extra motivatie voor in de manches.

De start van de eerste manche verliep voor beide rijders niet goed. Roan kon in de eerste bocht gelijk redelijk wat goed maken en kwam op een veertiende plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd zette hij zijn opmars verder en wist er uiteindelijk toch nog een nette vierde plaats uit te halen. Jesper begon in de achterhoede aan de wedstrijd en kwam tijdens zijn opmars naar voren ook nog een keer ten val. Hij bleef knokken voor wat hij waard was en wist vanaf een vierentwintigste plaats nog terug te komen naar een zestiende plaats.

In de tweede manche was het Jesper die een betere start wist te pakken. Dit was niet het geval voor Roan want ook nu kwam hij niet lekker weg. Wel kende hij een hele goede eerste ronde en stootte door naar een achtste plaats, met Jesper daar op een tiende plaats niet ver achter. Roan stootte in de tweede ronde al door naar een vijfde plaats en ging het gevecht aan met de rijders voor hem. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij op een derde plaats over de finish en dit leverde hem met een derde plaats zijn eerste podiumplaats van dit seizoen op. Jesper moest in de beginfase een paar plaatsen prijsgeven maar door niet op te geven, wist hij deze in de rest van de manche weer terug te pakken en kwam op een goede elfde plaats over de finish. Dit leverde hem een twaalfde plaats op in het dagklassement. Jesper is tevreden over zijn snelheid aan het einde van de manches want dan kan hij met de snelsten mee.

Aankomend weekend gaat het Open Nederlands Kampioenschap 125cc verder in Axel.

Recent Posts
0