Tolsma in de top drie in ONK 125 in Axel, Gils pakt beste ONK resultaat ooit

 In ONK 125

Het Hofstede MX team heeft zondag in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Axel een succesvolle dag gekend. Roan Tolsma wist hier derde te worden en Jesper Gils behaalde zijn beste ONK 125 resultaat ooit met een tiende plaats.

Jesper was op zaterdag al op het circuit van Axel en kon toen al even een paar trainings ronden maken om het circuit te verkennen. Deze informatie nam hij mee in de tijdtraining op zondag. Hij wist zich een aantal keren te verbeteren en kwam uit op een negentiende tijd. Hier was hij weer niet helemaal tevreden over en hij wilde het dan ook graag beter doen in de manches. Roan kwam uit op een zevende tijd en was er klaar voor om in de manches voor de top vijf plaatsen te gaan strijden.

Toen het starthek in de eerste manche viel, was het Roan die kopstart wist te pakken en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Dit wist hij een aantal ronden goed vast te houden om de wedstrijd uiteindelijk op een sterke derde plaats af te sluiten. Jesper kwam niet lekker uit de start en door de eerste serie van bochten. Op een zestiende plaats kwam hij uit de eerste ronde maar door een constante wedstrijd te rijden, werkte hij zich gedurende de wedstrijd terug op naar een dertiende plaats.

In de tweede manche was het opnieuw Roan die een hele goede start wist te pakken en als derde uit de eerste bocht kwam. Gedurende de wedstrijd nam hij heel even de tweede plaats in handen maar deze positie moest hij toch weer afstaan en finishte als derde. Het rijden ging in deze manche nog beter als in de eerste manche en hier kan Roan mee verder bouwen in de wedstrijden die komen gaan. Na een aantal tips van Roan en Klaas Hofstede ging Jesper vol goede moed van start in de tweede manche en kwam op een elfde plaats uit de eerste ronde. Tijdens de wedstrijd moest hij een paar plaatsen afstaan maar tegen het einde van de wedstrijd kon hij er weer een aantal goed maken en finishte op een sterke negende plaats. Dit was voor Jesper zijn beste mancheresultaat in een ONK 125 manche ooit.

In het dagklassement eindigde Roan op een derde plaats en Jesper legde beslag op een tiende plaats, iets wat hij ook nog nooit eerder heeft behaald. In de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap is Roan opgeklommen naar een derde plaats.

Op zondag 12 juni gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in Delfzijl.

Recent Posts
0