Tolsma mist nipt het podium in ONK 125 Delfzijl, Gils dertiende

 In ONK 125

Het Hofstede MX team kwam zondag aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Delfzijl. Roan Tolsma miste hier met een vierde plaats net het podium en Jesper Gils eindigde als dertiende.

Roan begon positief aan de dag door in de tijdtraining een vierde tijd op de klok te zetten. Met Jesper ging het rijden in de tijdtraining redelijk en na een aantal keren aangezet te hebben, kwam hij uit op een veertiende plaats. Zelf had hij op iets meer gerekend maar vol goede moed begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche viel was het Roan die een hele goede start wist te pakken en op een tweede plaats uit de eerste bocht kwam. Deze positie wist hij drie ronden vast te houden maar werd toen gepasseerd en viel terug naar een derde plaats. Deze plaats wist hij vast te houden tot aan de finish. Jesper kwam redelijk goed weg bij de start maar in de eerste bocht belandde hij in het gedrang waardoor er vele plaatsen verloren gingen. Hij begon aan een opmars naar voren maar nadat hij een aantal plaatsen goed had weten te maken, kwam hij ten val en viel terug naar een laatste plaats. Jesper gaf niet op en ging terug in de achtervolging om uiteindelijk op een negentiende plaats over de finish te komen.

Ook in de tweede manche was het Roan die heel goed weg kwam bij de start en ditmaal op een derde plaats door de eerste bocht kwam. Tijdens de eerste ronde kon hij profiteren van een probleem van de tweede man en wist deze positie over te nemen. Omdat zijn snelheid goed was, wist hij de kopman te volgen. Helaas kwam hij in het midden van de wedstrijd even ten val in een bocht en verloor hierbij twee plaatsen. Roan herstelde zich goed na de valpartij maar het gat tot aan de derde man was te groot om nog dicht te kunnen rijden waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats. Na een redelijke start reed Jesper in de tweede manche de hele wedstrijd op een dertiende plaats maar in de laatste ronde wist hij de twaalfde plaats over te nemen en in de allerlaatste bocht nam hij de elfde plaats in handen, waarop hij uiteindelijk ook finishte.

Met een 3-4 in de manches eindigde Roan op een vierde plaats in het dagklassement en Jesper legde beslag op een dertiende plaats. Aankomende zaterdag komt het Hofstede MX team aan de start in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen.

Recent Posts
0