Hofstede MX team scoort goed in ONK 125 in Reusel

 In ONK 125

Het Hofstede MX team heeft in het ONK 125 in Reusel goed gescoord. Roan Tolsma wist in beide manches vijfde te worden en Jesper Gils werd dertiende en veertiende in de manches!

Omdat het in de nacht van zaterdag op zondag geregend had, lag het circuit er zwaar bij. In de tijdtraining ging het rijden niet zoals Roan dat graag wilde. Tijdens zijn snelle ronden had hij telkens niet echt de ruimte en moest daardoor genoegen nemen met een tiende tijd. Jesper begon de tijdtraining op een vierentwintigste tijd maar tegen het einde van de sessie wist hij zijn tijd nog te verbeteren waardoor hij de sessie afsloot als eenentwintigste.

Bij de start van de eerste manche was het Roan die goed weg kwam en op een zesde plaats uit de eerste ronde kwam. Gedurende de wedstrijd wist hij zich op te werken naar een vierde plaats. Er ontstond een mooi gevecht om de vierde plaats. Even moest hij deze positie weer afstaan maar Roan vocht terug en ging in de aanval. Hij kwam uiteindelijk net 0.3 sec tekort en kwam als vijfde over de finish. Jesper kwam goed uit de start en reed een constante wedstrijd. Na verschillende mooie duels met de concurrentie wist hij op een goede dertiende plaats over de finish te komen.

In de tweede manche kwam Roan iets minder goed uit de start maar al snel wist hij plaatsen goed te maken en finishte net als in de eerste manche op een vijfde plaats, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement. Opnieuw wist Jesper een hele goede start te pakken en reed lang op een dertiende plaats. Echter met nog vier ronden te gaan, maakte hij een fout waardoor iemand hem wist te passeren. Hij sloot de manche af als veertiende en werd hiermee dertiende in het dagklassement.

Over twee weken komt het Hofstede MX team aan de start in de volgende ONK wedstrijd in Eersel.

Fotocredits – Niek Fotografie

Recent Posts
0