Tolsma in de top tien in de Dutch Masters 125 in Rhenen, Gils dichtbij top tien plaats

 In DMoM

Het Hofstede MX team kwam zaterdag aan de start in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen. Met temperaturen boven de dertig graden was het zwaar maar Roan Tolsma en Jesper Gils weerden zich kranig en gingen op jacht naar de punten.

Beide rijders begonnen gemotiveerd aan de tijdtraining. Roan wist in de tijdtraining een negende tijd op de klok te zetten. Jesper zette gelijk in de sessie aan en wist een nette tijd neer te zetten. Later in de sessie probeerde hij deze nog een aantal keren te verbeteren maar dit lukte niet waardoor hij de sessie afsloot op een vijfentwintigste tijd.

Bij de start van de eerste manche was het Roan die een hele goede start wist te pakken en heel even op een vierde plaats lag. Hij werkte een nette wedstrijd af waarin hij op een achtste plaats over de finish wist te komen. Jesper had even wat tijd nodig om het juiste ritme te vinden maar toen dit eenmaal het geval was, begon hij plaatsen winst te boeken en eindigde op een twintigste plaats.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Roan. Hij startte rond de tiende plaats maar kwam tijdens de eerste ronde met een andere rijder in aanraking en viel. Hij begon aan een opmars naar voren en heeft hard geknokt om terug naar voren te komen. Hij kwam nog tot aan het achterwiel van de negende en tiende man en werd op een elfde plaats afgevlagd. Jesper kwam ditmaal beter uit de start en kwam na een goede eerste ronde op een elfde plaats voorbij start/finish. Na een aantal positiewisselingen wist hij de manche op een goede twaalfde plaats af te sluiten.

In het dagklassement eindigde Roan op een negende plaats en Jesper sloot de dag af op een achttiende plaats. In de eindstand van het kampioenschap is Roan ondanks een gemiste wedstrijd vanwege een polsblessure en een nulscore op een tiende plaats geƫindigd en Jesper legde beslag op een vijfentwintigste plaats. Aankomend weekend zal het Hofstede MX team aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap in Reusel.

Fotocredits – Niek Fotografie

Recent Posts
0