Roan Tolsma in de top vijf in de Dutch Masters of Motocross in Harfsen

 In DMoM

Roan Tolsma van het Hofstede MX team is in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 125 in Harfsen vijfde geworden. In de eerste manche begon Tolsma in de kopgroep en reed lang goed mee in de top drie. Toen iemand bij hem achter op zijn rug sprong, kwam hij ten val maar wist er toch nog een zesde plaats uit te halen. Na een mindere start in de tweede manche kwam hij op een vijfde plaats over de finish en werd hiermee tevens vijfde in de daguitslag.

In de tijdtraining ging het rijden lekker met Roan en ondanks een paar kleine foutjes in zijn snelste ronde, kwam hij uit op een zesde tijd. In de eerste manche pakte Roan een hele goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij wist hier een aantal ronden goed op stand te houden en viel toen terug naar een derde plaats. Alles zag er goed uit totdat er een andere rijder op zijn rug sprong waardoor hij ten val kwam. Roan kon zijn weg snel weer vervolgen maar had het moeilijk om weer lekker in zijn ritme te komen. Toch vocht hij zich terug naar een zesde plaats en behaalde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal verdween hij op een tiende plaats het bos in. Na een goede eerste ronde kwam hij op een zesde plaats voorbij start/finish en zette zijn opmars daarna verder. Gedurende de wedstrijd wist hij nog een plaats winst te boeken en finishte op een vijfde plaats.

Met een 6-5 in de manches eindigde Roan op een vijfde plaats in het dagklassement en hier is hijzelf en het team dik tevreden mee.

Jesper Gils reed in Harfsen zijn eerste officiƫle wedstrijd in de 250 klasse. Zijn doel was om ervaring op te doen en te zien hoe het er in deze klasse aan toe gaat. Met 70 inschrijvingen werd er in twee groepen getraind waarvan de beste veertig rijders zich kwalificeerden voor de wedstrijd. Jesper had in de tijdtraining een lekker tempo in handen en wist in het begin een negenentwintigste tijd neer te zetten. Later in de sessie zette hij nog twee keer aan maar slaagde er niet in om een tijd in de top twintig van zijn groep neer te zetten waardoor hij zich niet kwalificeerde voor de wedstrijd.

Aankomend weekend zal het Hofstede MX Team aan de start komen in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Boekel.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Harfsen:
1 Janis Reisulis 50 Pnt
2 Kasimir Hindersson 42 Pnt
3 Damien Knuiman 40 Pnt
4 Gyan Doensen 32 Pnt
5 Roan Tolsma 31 Pnt

Recent Posts
0