Roan Tolsma tweede in het ONK 125 op de Zwarte Cross

 In ONK 125

Roan Tolsma van het Hofstede MX Team is in het Open Nederlands Kampioenschap 125 op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde tweede geworden. Tolsma kwam in beide manches als tweede over de finish en dit leverde hem de podiumplaats op. Jesper Gils had het moeilijk om zijn draai te vinden op de baan en werd 23ste en 21ste in de manches.

Het circuit van Lichtenvoorde was behoorlijk vlak waardoor de snelheid hoog lag. In de tijdtraining slaagde Roan er in om een goede rondetijd op de klok te zetten en sloot de sessie af als derde. Jesper had het lastiger en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een eenendertigste tijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Roan goed weg en kwam op een vierde plaats door de eerste bocht. Al snel wist hij de derde rijder te passeren en later in de wedstrijd schoof hij door naar een tweede plaats omdat de kopman uit de wedstrijd verdween. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish en keerde tevreden terug naar het paddock. Omdat er dertig startplaatsen waren, moest Jesper vanaf de tweede startrij starten. Jesper besloot om achter Roan te gaan staan en dit pakte goed uit. Tijdens de wedstrijd had hij het moeilijk en kon niet goed in zijn ritme komen waardoor hij terug viel naar een 23ste plaats.

In de tweede manche was het opnieuw Roan die een hele goede start wist te pakken en op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Hij reed vlak achter de leider en probeerde een aantal keren om de koppositie over te nemen maar dit viel op dit circuit niet mee. Helaas lukte het Roan net niet om de eerste plaats over te nemen en finishte wederom als tweede. Omdat er na de eerste manche een paar rijders af waren gevallen, kon Jesper in de tweede manche wel vanaf de eerste startrij starten maar wel had hij een slechte startplaats. Ondanks dit waren de start en de eerste bocht redelijk. In deze manche ging het rijden iets beter en wist hij er een eenentwintigste plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Roan op een tweede plaats en Jesper legde beslag op een twintigste plaats. Aankomend weekend zal Roan afreizen naar Lommel om zich daar proberen te kwalificeren voor de EMX125 wedstrijd. Roan wil het team alvast bedanken dat ze dit mogelijk maken en hij zal zijn uiterste best gaan doen!

Fotocredits – Kaj de Wilt

Recent Posts
0