Tolsma wint ONK 125 in Boekel, Gils scoort beste daguitslag

 In ONK 125

De laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Boekel was een succesvolle voor het Hofstede MX team. Roan Tolsma wist hier met een 3-1 in de manches de eindzege te pakken en Jesper Gils werd negende en pakte hiermee zijn beste daguitslag van dit seizoen!

Roan had in de tijdtraining een goed ritme op het snelle zandcircuit van Boekel. Hij perste er een tweede tijd uit en was hiermee slechts een halve seconde langzamer dan de snelste man. Voor Jesper was het zijn laatste ONK wedstrijd in de 125cc klasse. In de tijdtraining ging het redelijk maar er was zeker ruimte voor verbetering waardoor hij de sessie afsloot als twintigste.

Bij de start van de eerste manche werd Roan ingesloten. Wel wist hij zich al snel op te werken naar een derde plaats. Ondanks dat het rijden wat moeizaam ging, wist hij de derde plaats toch vast te houden tot aan de finish. Jesper pakte een goede start en kwam op een achtste plaats uit de startbocht. Hij werkte een goede wedstrijd af en wist op een nette negende plaats over de finish te komen.

 

In de tweede manche pakte Roan een hele goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. In de vierde ronde sloeg hij toe en nam de leiding in de wedstrijd over. Omdat hij een hoog tempo reed, slaagde hij erin om weg te lopen bij zijn achtervolgers en won de manche. Jesper pakte in de tweede manche een super start maar werd in de eerste bocht naar buiten gedrukt waardoor hij een aantal plaatsen verloor. Op een elfde plaats kwam hij uit de eerste ronde maar helaas kwam hij na een aantal ronden op een twaalfde plaats rijdend ten val en zakte hierdoor terug naar een eenentwintigste plaats. Jesper herpakte zich goed en wist in het resterende deel van de wedstrijd terug te komen naar een dertiende plaats.

Met een 3-1 in de manches won Roan het dagklassement in Boekel, wat zijn alleerste ONK eindzege is. In de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap is hij op een derde plaats geƫindigd. Ook volgend jaar zal Roan nog in deze klasse actief zijn! Jesper eindigde op een negende plaats in het dagklassement en pakte hiermee zijn beste daguitslag van dit seizoen. In de eindstand is hij op een elfde plaats geƫindigd. Na vier mooie jaren in de 125cc klasse gaat hij volgend jaar de overstap maken naar de 250 klasse.Het volledige Hofstede MX team wil al haar haar sponsors, familie en vrienden bedanken die dit alles dit jaar mogelijk gemaakt hebben!

Fotocredits – Kaj de Wilt

Recent Posts
0