Roan Tolsma vierde in ONK 125 in Westerbork

 In ONK 125

Roan Tolsma van het Hofstede MX team is in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Westerbork vierde geworden. Tolsma kwam in beide manches niet goed weg bij de start en moest aan een inhaalrace beginnen. Door een valpartij in de eerste manche verloor hij zijn kansen op een top drie plaats en werd vierde. Ook in de tweede manche kwam hij op een vierde plaats over de finish en dit was ook zijn resultaat in het dagklassement.

In de tijdtraining ging het rijden niet echt lekker. Hij probeerde verschillende keren om een scherpe tijd op de klok te zetten maar kreeg geen perfecte ronde gemaakt waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde tijd.

In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en moest aan een inhaalrace beginnen. Tijdens zijn inhaalrace werd zijn opmars onderbroken door een valpartij die mede veroorzaakt werd door een andere rijder. Hierbij raakte zijn voorremschijf krom. Roan gaf niet op en ging opnieuw terug in de achtervolging. Hij wist er nog een vierde plaats uit te halen waarmee hij zijn kansen op het podium open hield.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start maar ook dit keer kwam hij niet goed weg. Hij moest opnieuw aan een opmars naar voren beginnen. Hierbij ging tijd verloren waardoor hij de aansluiting met de kopgroep miste en opnieuw op een vierde plaats over de finish kwam.

Met tweemaal een vierde plaats in de manches eindigde Roan ook op een vierde plaats in het dagklassement. Aankomende zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in Hellendoorn.

Fotocredits – BBS Fotografie

Recent Posts
0