Roan Tolsma scoort top vijf plaats in de Dutch Masters of Motocross 125 in Markelo

 In DMoM

Roan Tolsma van het Hofstede MX team heeft in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo een top vijf plaats weten te behalen. In de eerste manche vocht Tolsma lang om de vierde plaats en werd uiteindelijk vijfde. In de tweede manche verloor hij na een aantal ronden zijn ritme en werd zesde.

Roan had gelijk een goed ritme in handen op het technische circuit van Markelo. Hij zette in de tijdtraining een goede derde tijd neer en liet hiermee zien dat het met de snelheid goed zat.

Roan pakte in de eerste manche een goede start en nam even de derde plaats in handen. Deze positie moest hij afstaan en belandde in een spannende strijd om de vierde plaats. Roan vocht voor wat hij waard was maar kon deze positie uiteindelijk niet vasthouden en finishte op een goede vijfde plaats.

Ook in de tweede manche kwam Roan goed weg bij de start en verdween op een derde plaats het bos in. Hij kende een aantal goede ronden maar daarna verloor hij zijn ritme en zakte daardoor terug naar een zesde plaats.

Met een 5-6 in de manches eindigde Roan op een zesde plaats in het dagklassement.

Karl Timmerman en Jesper Gils kwamen aan de start in de 250 klasse. In de tijdtraining wist Karl zich als 33ste te kwalificeren maar ook was er voor de eerste keer in zijn carriere kwalificatie voor Jesper. Hij kwam na verschillende keren aangezet te hebben uit op een 39ste tijd en mocht meedoen aan de manches.

Karl wist in de eerste manche beslag te leggen op een zevenentwintigste plaats. Jesper pakte een redelijke start maar had het in de beginfase moeilijk. Het rijden begon steeds beter te gaan en hij begon met inhalen. Vanaf een 37ste plaats kwam hij na zijn inhaalrace op een 29ste plaats over de finish.

In de tweede manche pakte Jesper een betere start en kon op een vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste paar ronden moest hij een paar plaatsen prijsgeven maar daarna begon het beter te gaan en wist hij de verloren plaatsen weer goed te maken en kwam terug naar een 29ste plaats. Karl had het de hele dag moeilijk in Markelo en reed wat te verkrampt. Hierdoor zat er in de tweede manche niet meer in dan een 33ste plaats.

Aankomende donderdag staan Jesper en Karl aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap in Marum en op zondag staat er voor het team een wedstrijd in Westerbork op het programma.

Recent Posts
0