Hofstede MX team begint sterk aan het ONK in Heerde

 In ONK250

Het Hofstede MX team is het Open Nederlands Kampioenschap goed begonnen. Op het zandcircuit van Heerde werd de eerste wedstrijd van het kampioenschap verreden en hier wist Roan Tolsma de winst te pakken in de 125cc klasse. Jesper Gils wist sterk dertiende te worden in zijn eerste ONK 250 wedstrijd uit zijn carrière en Karl Timmerman maakte een positieve terugkeer na een jaar uit de roulatie te zijn geweest.

Ondanks de vele regenval op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd lag de baan er perfect geprepareerd bij.

Roan begon goed aan de tijdtraining. Hij zette een aantal keren aan en wist de sessie af te sluiten op een tweede tijd. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start maar door in de eerste bocht goed door te pushen kwam hij als derde uit de eerste bocht. Vervolgens ging hij in de aanval op de leider en deze wist hij tijdens de eerste ronde te passeren. Vervolgens werkte Roan een constante wedstrijd af en wist de koppositie vast te houden tot aan de finish.

Vol goede moed ging hij in de tweede manche van start. Echter dit keer had hij teveel wielspin en dook op een vijfde plaats de eerste bocht in. Hij kon de valpartij in de tweede bocht maar net ontwijken en stootte door naar de koppositie. De hele manche heeft hij de koppositie vast weten te houden en dit zorgde ervoor dat hij de wedstrijd in Heerde met het maximale aantal punten af wist te sluiten.

Jesper Gils had in de training van de 250 klasse een goed gevoel en het rijden ging lekker. Ondanks verwoede pogingen kwam hij uit op een 32ste tijd maar omdat het rijden wel lekker ging, keek hij met een goed gevoel uit naar de eerste manche.

In de eerste manche moest Jesper vanaf de tweede startrij starten. Ondanks dit pakte hij een redelijke start en ook in de eerste paar bochten liep het vlot. Op een 29ste plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon aan een opmars naar voren. Na een sterk gereden inhaalrace kwam hij op een goede achttiende plaats over de finish en keerde tevreden terug naar het paddock.

Door een paar uitvallers mocht Jesper in de tweede manche vanaf de eerste startrij starten. Hij pakte een goede start en kon in de eerste bocht net een valpartij ontwijken. Op een 27ste plaats kwam hij uit de eerste ronde en wist zich binnen twee ronden op te werken naar een achttiende plaats. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het steeds beter te gaan en wist Jesper zich terug te knokken naar een mooie dertiende plaats. Dit was voor Jesper een hele mooie prestatie in zijn allereerste ONK 250!

Na een jaar eruit te zijn geweest vanwege een knieblessure, reed Karl Timmerman weer zijn eerste wedstrijd in Heerde. In de training ging het rijden redelijk en na een ronde aangezet te hebben, sloot hij de sessie af als zestiende.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In het begin kon hij het goed volhouden maar uiteindelijk zakte hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen terug en eindigde op een twintigste plaats.

Ook in de tweede manche pakte Karl een redelijk goede start en reed opnieuw rond de twintigste plaats. Ook nu kon hij het niet de volledige manche volhouden en zakte daardoor terug naar een negentiende plaats.

Aankomend weekend zal Roan deelnemen aan de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Zwitserse Frauenfeld. Jesper en Karl zullen deelnemen aan het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Delfzijl.

Recent Posts
0