Timmerman en Gils in de top 20 in ONK 250 in St. Isidorushoeve

 In ONK250

Het Hofstede MX team kwam zondag aan de start bij de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 250 in St. Isidorushoeve. Karl Timmerman wist hier vijftiende te worden en Jesper Gils legde beslag op een twintigste plaats.

Met Karl ging het rijden redelijk in de tijdtraining en hij wist de sessie af te sluiten als vijftiende. De eerste poging van Jesper verliep goed totdat hij in de laatste bocht ten val kwam. Na deze tegenslag zette hij nog twee keer aan en sloot de tijdtraining af als 33ste. Dit had beter gekund maar ondanks dit begon hij met goede hoop aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche kwam Karl niet goed uit de start en daarna ging het rijden niet makkelijk. Hierdoor kwam hij niet verder dan een achttiende plaats.

Jesper moest in de eerste manche vanaf de tweede startrij starten. Hij kwam redelijk weg en kon rond de vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een twintigste plaats en belandde in een gevecht met de eenentwintigste man. Helaas kon hij hem er net niet achter houden en finishte daardoor als eenentwintigste.

Karl kwam in de tweede manche rond de tiende plaats uit de eerste bocht en daarna ging het rijden ook gelijk beter. Hij wist op een vijftiende plaats over de finish te komen en dit was ook gelijk zijn positie in het dagklassement.

Jesper kon in de tweede manche van achter het starthek starten. Hij kwam goed weg bij de start maar raakte in de tweede bocht betrokken bij een valpartij. Omdat zijn motor onderop lag, kon Jesper pas als laatste vertrekken. Hij begon aan een inhaalrace en kwam vanaf een vierendertigste plaats helemaal terug naar een 22ste plaats.

Jesper eindigde op een twintigste plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend komt het Hofstede MX team aan de start bij de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Recent Posts
0