Wisselend succes voor het Hofstede MX team in het ONK 250 in Marum

 In ONK250

Karl Timmerman en Jesper Gils van het Hofstede MX team kwamen op Koningsdag aan de start bij het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Marum. Beide rijders kenden wisselend succes maar wisten wel in de top twintig te finishen.

Karl kwam in de tijdtraining niet verder dan een zeventiende tijd. In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start. Hij probeerde zijn manche goed op te bouwen en finishte uiteindelijk als achttiende. De start van de tweede manche was beter en hij kon rond de twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd ging het rijden redelijk maar tegen het einde van de wedstrijd maakte hij een foutje waardoor hij uiteindelijk zestiende werd.

Jesper zette in de tijdtraining een aantal keren aan maar kwam niet verder dan een negenentwintigste tijd. Hij wist dat het beter moest kunnen en was vastbesloten dit in de manches te proberen.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Jesper want hij maakte een valpartij bij de start en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Met een goed tempo kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist als 23ste te finishen.

In de tweede manche was zijn start beter en kwam hij op een zeventiende plaats door de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde verloor hij drie plaatsen en viel terug naar een twintigste plaats. Kort daarna ging het bij een inhaalmanoeuvre mis want hij raakte een andere rijder en hierbij raakte zijn achterrem pedaal krom. Ondanks dit reed hij goed terug en wist zich terug te knokken naar een zestiende plaats. Tegen het einde begon het moeizamer te gaan omdat hij bijna geen achterrem had en verloor hierdoor een plaats. Jesper kwam als zeventiende over de finish en eindigde hiermee op een twintigste plaats in het dagklassement.

Op zaterdag 13 mei gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in Hellendoorn.

Fotocredits – Niek Kamper

Recent Posts
0