EMX125 punt voor Roan Tolsma

 In EMX125, ONK250

Roan Tolsma van het Hofstede MX team heeft in de EMX125 wedstrijd in het Duitse Teutschenthal een EK punt weten te scoren. Tolsma pakte dit punt door in de tweede manche twintigste te worden.

In de vrije training was het moeilijk maar wist hij een goed ritme te pakken en zette een negentiende tijd op de klok. De baan was erg moeilijk en daardoor heeft Roan voor de tijdtraining veel tijd besteed aan het bekijken van de baan. In de kwalificatie begon het wat minder maar daarna slaagde Roan er in om een goede tijd op de klok te zetten en opdat moment was deze goed voor een zestiende tijd. Tegen het einde van de sessie kwamen er nog drie rijders overheen waardoor Roan de kwalificatie afsloot als negentiende, wat voldoende was om deel te mogen nemen aan de wedstrijd. Voor Roan was dit zijn eerste kwalificatie voor een EMX125 wedstrijd.

Omdat de startknop op de mat eruit schoot, kwam Roan in de eerste manche niet goed weg bij de start. In de beginfase reed hij te voorzichtig maar naarmate de wedstrijd vorderde begon dit beter te gaan en finishte hij als achtentwintigste. In de tweede manche ging het rijden al stukken beter en reed hij na een goede start heel lang op een zestiende plaats. In de laatste tien minuten heeft hij nog een paar plaatsen prijs moeten geven en finishte op een twintigste plaats, waarmee hij een welverdiend EK punt pakte. Het was een super mooi weekend waarin Roan veel ervaring op heeft gedaan.

Karl Timmerman en Jesper Gils kwamen aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Lochem.

Karl wist in de tijdtraining gelijk een goede tijd neer te zetten, die goed was voor een vijftiende plaats. Voor Jesper was het de eerste keer dat hij op het circuit van Lochem reed. Hierdoor moest hij even wennen in de training. Wel heeft hij een aantal keren aangezet maar kwam niet verder dan een negenendertigste tijd.

Karl pakte in de eerste manche een redelijke start maar kwam na een goede eerste ronde op een twaalfde plaats voorbij start/finish. Dit tempo kon hij net niet volgen en dit koste hem een paar plaatsen waardoor hij als vijftiende werd afgevlagd. Jesper wist vanaf de tweede startrij een goede start te pakken en kwam als veertiende uit de eerste bocht. Helaas kwam hij tijdens de eerste ronde achterin de baan ten val waarbij zijn motor geraakt werd door een andere rijder. Hierbij raakte de uitlaat volledig plat waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Ook in de tweede manche wist Jesper vanaf de tweede startrij een goede start te pakken en kon ditmaal als twintigste aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en uiteindelijk wist hij op een vijfentwintigste plaats over de finish te komen. Karl zat er ditmaal beter bij met de start en kon rond de zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij tijdens de eerste ronde ten val en viel kort daarna nog een keer. Daarna herpakte hij zich en wist nog terug te komen naar een zestiende plaats.

Aankomend weekend zal het Hofstede MX team aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap in Den Dungen.

Fotocredits – Niek Kamper

Recent Posts
0