Roan Tolsma tweede in ONK 125 in Hellendoorn

 In ONK 125

Roan Tolsma van het Hofstede MX team is in het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Hellendoorn tweede geworden. In beide manches heeft Tolsma aan de leiding gereden maar kon dit beide keren niet volhouden en finishte als tweede.

In de tijdtraining ging het rijden best lekker met Roan en wist hij een tweede tijd op de klok te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start en wist binnen een aantal ronden door te stoten naar de koppositie. Helaas kon hij dit niet vasthouden en viel terug naar een tweede plaats. Met een achterstand van 8 seconden op de winnaar werd Roan als tweede afgevlagd.

In de tweede manche was zijn start minder goed maar toch wist hij binnen twee ronden door te stoten naar de koppositie. Ronde na ronde hield hij stand op de eerste plaats maar met nog vier ronden te gaan moest hij de eerste plaats toch afstaan. Roan gaf alles wat hij had om de koppositie terug te pakken maar kwam uiteindelijk net een seconde tekort en finishte als tweede.

Met tweemaal een tweede plaats eindigde Roan ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Karl Timmerman en Jesper Gils kwamen aan de start in de 250 klasse. In de tijdtraining ging het met beide rijders niet lekker en dit resulteerde in een achttiende tijd voor Karl en een vierendertigste tijd voor Jesper.

In de eerste manche pakte Karl geen goede start en kwam tot twee keer toe ten val. Hierdoor zat er niet meer in dan een twintigste plaats. Jesper kwam niet goed uit de start en kwam na een aantal bochten ook nog ten val. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een inhaalrace. Het rijden begon steeds beter te gaan maar in de tweede helft van de wedstrijd zakte hij weer wat af waardoor hij niet verder kwam dan een negenentwintigste plaats.

In de tweede manche wist Karl een iets betere start te pakken. Ook het rijden ging nu beter maar tegen het einde van de wedstrijd moest hij toch iets prijsgeven en kwam op een veertiende plaats over de finish. Ook met Jesper ging het beter. Hij pakte een betere start en ook het rijden ging ditmaal beter. Na een aantal ronden kwam hij langs de 23ste man maar helaas kwam hij toen twee keer ten val en werd teruggeslagen naar een 32ste plaats. Hij herstelde zich goed en finishte op een 23ste plaats.

Karl eindigde op een vijftiende plaats in het dagklassement en Jesper legde beslag op een achtentwintigste plaats.

Aankomend weekend zal Roan Tolsma zich proberen te kwalificeren bij de EMX125 wedstrijd in het Franse Villars Sous Ecot.

Fotocredits – Niek Kamper

Recent Posts
0