Roan Tolsma derde in ONK 125 in Den Dungen

 In ONK 125, ONK250

Roan Tolsma van het Hofstede MX team is in het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Den Dungen derde geworden.

De dag begon veelbelovend voor Tolsma, die in de tijdtraining de pole position wist te veroveren. Echter door een slechte start moest hij in de eerste manche een inhaalrace rijden. Dit lukte goed en hij wist terug te komen naar een tweede plaats. In de tweede manche wilde het rijden niet lukken zoals Roan dit graag wilde waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats, wat ook zijn positie was in het dagklassement.

Voor Karl Timmerman had het beter gekund in de training van de 250 klasse. De ronden die hij reed waren net niet super en daardoor kwam hij niet verder dan een 23ste tijd. Ook voor Jesper Gils had het beter gekund. Hij slaagde er niet in om een perfecte ronde neer te zetten en moest daardoor genoegen nemen met een 32ste plaats.

In de eerste manche wist Karl een hele goede start te pakken en kwam op een achtste plaats uit de eerste bocht. Helaas kon hij hier niet lang van genieten want door een valpartij in de eerste ronde werd hij teruggeslagen naar een laatste plaats. In de rest van de manche heeft hij alles gegeven en wist nog terug te lomen naar een zesentwintigste plaats. Jesper wist vanaf de tweede startrij een goede start te pakken en kon als twintigste aan de wedstrijd beginnen. Echter in het heetst van de strijd kwam hij in de tweede ronde met een andere rijder in aanraking en viel. Hierdoor was hij in het resterende deel van de wedstrijd op achter volgen aangewezen en wist hij nog terug te komen naar een negenentwintigste plaats.

Voor Karl zat het tegen bij de start van de tweede manche want hij kwam ten val waardoor hij opnieuw aan een opmars moest beginnen. Het rijden ging goed en hij wist gedurende de wedstrijd helemaal terug te komen naar een vijftiende plaats. Jesper kwam op een twintigste plaats uit de eerste ronde en wist hier een aantal ronden op stand te houden totdat hij ten val kwam. Hiermee bezeerde hij zijn knie en hij had even nodig om zijn weg weer te kunnen vervolgen. Met een ronde achterstand vervolgde hij zijn weg. Zijn rondetijden werden steeds beter en hij wist er uiteindelijk nog een negenentwintigste plaats uit te halen. In het dagklassement eindigde Jesper als dertigste.

Aankomend weekend gaat het Open Nederlands Kampioenschap voor Roan verder in Axel.

Fotocredits – Luc Wright en Niek Kamper

Recent Posts
0