Roan Tolsma wint ONK 125 in Axel

 In ONK 125

Roan Tolsma van het Hofstede MX team heeft het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Axel weten te winnen. Tolsma scoorde met een 3-2 in de manches constant in Axel en dit bezorgde hem de dagzege!

In de tijdtraining wist Roan een derde tijd neer te zetten. Het was geen perfecte ronde want tijdens de ronde maakte hij een paar kleine foutjes waardoor hij wist dat het beter had gekund.

In de eerste manche kwam hij op een vijfde plaats uit de start en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een derde plaats. Tegen het einde begon de warmte hem parten te spelen waardoor hij de aansluiting met de kopmannen niet meer te pakken kreeg en genoegen moest nemen met een derde plaats.

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal kwam hij op een zevende a achtste plaats uit de eerste bocht. Roan zette de achtervolging in en wist zich gedurende de wedstrijd terug op te werken naar een tweede plaats. Hij zette de aanval op de kopman net iets te laat in waardoor hij het niet haalde om de manche te winnen en als tweede werd afgevlagd.

Met een 3-2 in de manches won Roan het dagklassement in Axel. De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap wordt aankomend weekend verreden in Eersel.

Fotocredits – Niek Kamper

Recent Posts
0