Hofstede MX team geplaagd door slechte starts in ONK 250 in Berghem

 In ONK250

Het Hofstede MX team kwam zondag aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Berghem. Het was geen makkelijke dag want zowel Karl Timmerman als Jesper Gils hadden te maken met slechte starts waardoor ze inhaalraces moesten rijden.

Het circuit van Berghem was lastig en trok zwaar. Met Karl ging het rijden in de tijdtraining lekker, al viel de tijd met een 23ste plaats wat tegen. Jesper had het moeilijk om een snelle ronde op de klok te zetten en kwam niet verder dan een negenendertigste tijd.

Jesper kwam niet super weg bij de start en daarnaast raakte hij in de tweede bocht betrokken bij een opstootje waardoor hij zijn weg als laatste moest vervolgen. Binnen een aantal ronden kwam hij aan op een 32ste plaats en dit wist hij in de rest van de manche door te zetten. Moegestreden kwam hij uiteindelijk op een achtentwintigste plaats over de finish. Ook Karl kwam slecht weg bij de start en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging moeizaam waardoor er niet meer in zat dan een zevenentwintigste plaats.

Bij de start van de tweede manche gleed Karl weg op het beton en moest daardoor opnieuw achteraan beginnen. Ditmaal ging het rijden beter en wist hij terug te komen naar een negentiende plaats. Ook Jesper pakte geen super start en tot overmaat van ramp werd ook nu zijn stuur uit handen gereden bij het ingaan van de tweede bocht. Opnieuw moest hij vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen en kreeg al snel de eenendertigste plaats in handen. Helaas viel zijn motor na vijf ronden stil en daarna kreeg Jesper hem niet meer aan de praat waardoor hij de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten.

Door deze tegenslag kwam Jesper in het dagklassement niet verder dan een achtendertigste plaats.

Aankomend weekend zal Karl deelnemen aan het EMX2T Kampioenschap in Loket, Tsjechiƫ.

Fotocredits – Niek Kamper

Recent Posts
0