Roan Tolsma pakt EK punten in EMX125 wedstrijd in Lommel

 In EMX125, ONK 125, ONK250

Roan Tolsma van het Hofstede MX team heeft in de EMX125 wedstrijd in het Belgische Lommel EK punten weten te scoren. Tolsma wist in de tweede manche op een dertiende plaats over de finish te komen en pakte hiermee 8 punten.

Op vrijdag had Roan een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. In de tijdtraining zette hij ondanks dat de ronde niet helemaal perfect verliep, een tweede tijd op de klok. Roan was hier niet helemaal tevreden mee en wist dat de snelste man helemaal binnen achter het starthek kon gaan staan waardoor het pakken van de holeshot makkelijker was.

In de eerste manche kwam hij niet lekker weg bij de start maar kon alsnog op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Lang hing hij in het wiel van de kopman maar daarna moest hij een gaatje laten vallen. Tegen het einde van de wedstrijd wist hij deze weer dicht te rijden maar kon nergens een plaats vinden om de kopman te passeren en werd tweede. Ook in de tweede manche kwam hij op een tweede plaats uit de start en wist zich hier in de rest van de manche te handhaven.

Op zaterdag en zondag stond er voor Roan een wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap op het programma in Lommel. Na een negende tijd in de vrije training wist hij zich later op de dag als dertiende in zijn groep te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de eerste manche pakte Roan een slechte start en kon pas op een vijfendertigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd wist hij zich op te werken naar een eenentwintigste plaats. Helaas hield zijn motor er in de laatste bocht voor de finish mee op. Roan heeft zijn motor nog over de finish gedrukt maar helaas werd hij uit de uitslag gehaald.

De tweede manche werd op zondag verreden. Het regende en ondertussen was de baan goed zwaar geworden. Roan pakte ditmaal een goede start en kwam op een zeventiende plaats uit de eerste paar bochten. Dit wist hij een aantal ronden vast te houden totdat hij zijn bril af moest gooien. Roan viel terug naar een twintigste plaats maar wist zich in de rest van de manche terug te knokken naar een dertiende plaats. Hiermee pakte Tolsma acht punten voor het Europees Kampioenschap.

Karl Timmerman en Jesper Gils reden ook een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op de Zwarte Cross

Karl had in de training een goed gevoel op de baan maar kwam in de tijdtraining niet verder dan een 22ste tijd. Jesper zette in de beginfase van de tijdtraining een vijfendertigste tijd op de klok. Hij wist dat de ronde beter kon en ging daarna opnieuw op pad. Echter in deze poging kwam hij hard ten val waardoor hij zijn tijd niet meer wist te verbeteren.

Karl kwam bij de start van de eerste manche in de tweede bocht ten val. Na een paar ronden kreeg hij een probleem met de motor waardoor hij niet goed meer kon springen. Karl zette door en wist op een vierentwintigste plaats over de finish te komen. Jesper moest vanaf de buitenzijde starten en kwam niet optimaal uit de start en door de eerste bocht. Hij kwam goed door de eerste ronde maar in de tweede ronde kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel. Na de valpartij kon hij niet meer lekker in zijn ritme komen en kwam daardoor niet verder dan een zevenendertigste plaats.

In de tweede manche was de start van Karl beter en ook het rijden ging lekker. Hij wist de manche af te sluiten op een zestiende plaats. Jesper ging opnieuw vanaf de buitenzijde van start en stuurde ditmaal zijn motor achter iedereen langs in de eerste bocht. Hij kon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen maar verloor in de beginfase wat plaatsen. Daarna kwam hij lekker in zijn ritme en finishte op een zevenentwintigste plaats. In het dagklassement eindigde Jesper op een 32ste plaats van de vijftig rijders.

Op 27 augustus gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Boekel.

Recent Posts
0