Roan Tolsma vijfde in ONK 125 in Boekel

 In ONK 125, ONK250

Roan Tolsma van het Hofstede MX team is in het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Boekel vijfde geworden. Tolsma kwam in de eerste manche na een valpartij bij de start terug naar een vijfde plaats. Helaas werden de tweede manches vanwege de hevige regenval afgelast!

Roan kon in het begin van de tijdtraining niet lekker in zijn ritme komen. Pas in de laatste ronde ging het echt lekker en wist hij de snelste tijd neer te zetten.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Roan want toen het starthek viel, had hij zijn startknop nog in waardoor hij in de tweede bocht onderuit schoof. Vanaf een vijfentwintigste vocht hij zich gedurende de wedstrijd terug naar een vijfde plaats en kwam aan het achterwiel van de vierde man over de finish.

Door de hevige regenval na de eerste manche werd de tweede manche afgelast en hierdoor kon Roan geen revanche nemen.

Karl wist in de tijdtraining een goede ronde neer te zetten en kwam uit op een veertiende tijd. Jesper wist gelijk een goede ronde neer te zetten. Later in de training probeerde hij zijn tijd nog een keer te verbeteren maar dit lukte niet waardoor hij de sessie afsloot als vijfentwintigste.

In de eerste manche pakte Karl een goede start en kon als zevende aan de wedstrijd beginnen. Omdat het in de beginfase nog wat moeizaam ging, verloor hij een paar plaatsen. Later in de wedstrijd begon het beter te gaan en wist hij terug te komen naar een twaalfde plaats. Jesper kwam niet goed weg bij de start maar kon in de eerste paar bochten profiteren van valpartijen van andere rijders. Vanaf een eenentwintigste plaats werkte hij zich op naar een zeventiende plaats maar helaas kwam zijn opmars toen ten einde door een valpartij. Op een twintigste plaats kwam hij terug in de wedstrijd en gaf in het resterende deel van de wedstrijd alles wat hij had. Dit leverde hem nog een zestiende plaats op.

Aankomend weekend gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder in Oss.

Fotocredits – Niek Kamper

Recent Posts
0