Roan Tolsma op het podium in ONK 125 in Emmercompascuum

 In ONK 125, ONK250

Roan Tolsma van het Hofstede MX team is in het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Emmercompascuum op het podium geeindigd. Tolsma had het moeilijk om het juiste ritme te vinden op het circuit. Dit speelde hem in beide manches parten. Toch wist hij er met een 4-2 in de manches een derde plaats uit te halen in het dagklassement.

In de tijdtraining had Roan het juiste ritme nog niet helemaal te pakken maar wist toch een nette tweede tijd op de klok te zetten.

Ook in de eerste manche kwam hij niet lekker in zijn ritme. Hij wist daarnaast ook geen goede start te pakken en kwam daardoor niet verder dan een vierde plaats.

In de tweede manche was zijn start veel beter en liep het in het eerste deel van de manche lekker. Tevens nam hij even de leiding in handen. Daarna begon hij wat kleine foutjes te maken en verloor de koppositie. Roan kwam op een tweede plaats over de finish en werd hiermee derde in het dagklassement.

Voor Karl Timmerman en Jesper Gils stond er een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 250 op het programma in Oss. In de training liep het niet lekker voor Karl en slaagde hij er niet in om een goede ronde op de klok te zetten. Hierdoor kwam hij niet verder dan een negentiende tijd. Ook Jesper kon niet lekker in zijn ritme komen. Hij zette een aantal keren aan maar het rijden ging niet lekker waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfendertigste tijd.

In de eerste manche wist Karl een goede start te pakken en kwam op een zesde plaats uit de eerste bocht. In het begin van de wedstrijd kon het hoge tempo niet volgen. Hierdoor verloor hij een aantal posities. Na een aantal ronden begon het beter te gaan en wist hij op een dertiende plaats over de finish te komen. Jesper wist vanaf de buitenzijde best een goede start te pakken maar kwam in de eerste bocht niet goed uit. In het begin maakte hij een paar fouten en reed toen op een 37ste plaats. Daarna ging het rijden niet lekker en ook zijn rondetijden waren niet snel genoeg. Hierdoor kwam hij niet verder dan een achtentwintigste plaats.

De start van de tweede manche was minder goed voor Karl en daarnaast kwam hij ook in de eerste ronde nog even ten val. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar een zestiende plaats maar met nog anderhalve ronde te gaan, kwam hij nogmaals ten val. Karl kwam op een eenentwintigste plaats over de finish en werd hiermee veertiende in het dagklassement. Jesper kwam ditmaal beter weg bij de start en kon als achtentwintigste aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging nu ook beter waardoor het inhalen makkelijker ging. Jesper wist verschillende inhaalmanoeuvres te forceren en kwam op een 23ste plaats over de finish waarmee hij vierentwintigste werd in het dagklassement.

Aankomend weekend zullen Jesper en Karl starten in het Open Nederlands Kampioenschap in Meijel en Roan zal deelnemen aan de ADAC 125 Cup in Holzgerlingen.

Recent Posts
0