Roan Tolsma wint ONK 125 in Hummelo

 In ONK 125

Roan Tolsma van het Hofstede MX team heeft de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Hummelo weten te winnen. Tolsma won de eerste manche en na een moeilijke tweede manche had hij aan een derde plaats voldoende om de dagzege voor zich op te eisen.

In de tijdtraining kwam Roan uit op een tweede tijd. Het was niet de beste ronde maar toch verzekerde Roan zich van een goede startplaats in de beide manches.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Roan als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Door een foutje moest hij de koppositie afstaan en viel terug naar een tweede plaats. Roan wist zich goed te handhaven op deze positie en toen de leider in de slotfase uitviel, schoof Roan een plaats op en won de manche.

Ook in de tweede manche was het Roan die kopstart wist te pakken. In de eerste drie ronden hield hij stand op de eerste plaats. Echter bij het inrijden van een bocht schoot zijn startknop in en dit had een valpartij tot gevolg. De tweede man kon hem niet meer ontwijken en raakte Roan. Gelukkig had hij hier in de rest van de manche niet veel last van. Hij herstelde zich goed en wist de snelste rondetijden neer te zetten. Echter met nog twee ronden te gaan schoot zijn startknop opnieuw in. Ditmaal brak deze af zodat Roan de manche nog sterk af kon sluiten. Met snelle rondetijden wist Roan er nog een derde plaats uit te halen.

Met een 1-3 in de manches won Roan het dagklassement. Aankomend weekend staat de finale van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Lichtenvoorde.

Recent Posts
0